Splošni pogoji

Splošni pogoji / Pogoji poslovanja

Splošni pogoji - Pogoji Poslovanja

Storitve in izdelke na strani prodaja podjetje Merkat d.o.o., v nadaljnjem besedilu ponudnik. Svetujemo vam, da pred uporabo spletnga mesta pazljivo preberete spodaj navedene Pogoje poslovanja / Splošne pogoje, saj z uporabo tega spletnega mesta, izražate strinjanje z njimi. Ponudnik si pridržuje pravico do spremembe pogojev na spletnem mestu kadarkoli in brez vnaprejšnjega obvestila. Vse spremembe so za kupce in ponudnika zavezujoče. Pri vsakem obisku spletnega mesta se sklepa, da je uporabnik že seznanjen s Pogoji poslovanja in je za seznanitev z njimi (nahajajo se na spodnji strani vsake od spletne strani) odgovoren sam. Prav tako se sklepa, da je uporabnik z njimi seznanjen v primeru komunikacije po telefonu ali preko elektronske pošte.

Upravitelj spletnega mesta oziroma ponudnik:

Merkat d. o. o., Stantetova 17, 1000 Ljubljana, Slovenija

Vpisan v Poslovnem registru Slovenije - Ajpes (www.ajpes.si), pod vložno številko 11027700

Registrski organ: Okrožno sodišče v Ljubljani

telefon: 01/423-30-91

e-naslov: merkat.doo@siol.net

davčna številka: SI 15324257

matična številka: 5449367000

davčni zavezanec: DA

TRR: SI56 0205 3001 6560 027

DOSTOPNOST INFORMACIJ


Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu pred oddanim naročilom zagotovil naslednje informacije:

1. identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, matična številka),

2. kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),

3. bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami)

4. pogoj dostave artiklov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave)

6. cene, ki bodo jasno in nedvoumno določene

7. časovno veljavnost ponudbe,

8. pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi za stike s kupci.

NAROČILO

Naročila ponudnik sprejema preko spletne strani ali e-naslova sanda.pravijaz@gmail.com . Za vse dodatne informacije in pomoč je na voljo e-naslov sanda.pravijaz@gmail.com ali merkat.doo@siol.net .

Sklenitev pogodbe

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila (z naslovom: ''Hvala, ker ste izpolnili obrazec''). Od tega trenutka dalje so vse cene in drugi splošni pogoji nepreklicno zagotovljeni in veljajo tako za ponudnika kot za kupca. Sprejeta naročila se obravnavajo kot nepreklicna in bodo izpeljana. Ponudnik hrani vse pogodbe (naročila) tudi v strežniku spletne strani in so na vpogled kupcu na njegov poziv. Kupoprodajna pogodba je sklenjena v slovenskem jeziku.


Podrobnejše razlage NAČINOV PLAČILA

Plačilo po povzetju

SLOVENIJA:

Naročeno blago plačate z gotovino, ob dostavi na vaš naslov. Za nas dostavlja Pošta Slovenije. Poštnina pri nakupu enega izdelka je 2,5€ (DDV vključen) pri nakupu izdelkov nad 30€ pa je POŠTNINA ZA KUPCA BREZPLAČNA! V primeru plačila po povzetjU stranka krije tudi stroške poštne nakaznice v višini cca. 1,05 € (oziroma po ceniku Pošte Slovenije), ki jo Pošta Slovenije zaračunal ob dostavi. Več si preberite TUKAJ.

Za napačno navedene naslove ne odgovarjamo.

Vsa naročila odpremimo v roku 1-5 delovnih dni, oziroma več, kjer je to izrecno navedeno. Čas dostave se lahko v času šolskih počitnic tudi podaljša.

TUJINA:

Plačilo po povzetju za tujino trenutno ni mogoče.

Plačilo po predračunu

SLOVENIJA

Potrdilo o nakupu

Na vaš e-naslov boste prejeli potrdilo o nakupu, izdelke pa bomo skupaj z računom dostavili na izbran naslov. V primeru, da želite dodatne informacije v zvezi z vašim nakupom, se sklicujte na referenčno številko naročila oziroma sklic, ki jo najdete v prejetem potrdilu o nakupu. Dokazilo, da se kupec s Splošnimi pogoji, torej pogodbo strinja, je uspešno oddano naročilo in prejem elektronskega naročila. Kupec ima možnost vpogleda v oddana naročila tudi preko svojega naročniškega računa na tem spletnem naslovu.

IZDAJA RAČUNA

Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški.

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Na podlagi Zakona o varstvu osebnih podatkov (UL RS, 86/04 in 113/05) se upravitelj spletnega mesta Merkat d. o. o., zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov in jih bo uporabil zgolj za potrebe izpolnitve naročila in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo posredovani nepooblaščenim ali tretjim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je uporabnik odgovoren tudi sam.

KOMUNIKACIJA

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. Ponudnik bo e-naslov uporabljal za namen obveščanja o statusu prejetega naročila in za potrebe posredovanja oglasnih sporočil, medtem ko bo telefonsko številko uporabil le izjemoma.

Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

  • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,

  • pošiljatelj bo jasno razviden,

  • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne.

Pisno ali po telefonu lahko uporabnik zahteva, da v 15 dneh trajno ali začasno ponudnik preneha uporabljati vaše osebne podatke za namen neposrednega trženja, ter vas o tem tudi obvesti.

PONUDBA IZDELKOV

Vse cene izdelkov na spletni strani vsebujejo DDV in veljajo v trenutku oddaje naročila. Po tem, ko kupec izdelek naroči in prejme elektronsko sporočilo s predračunom oziroma, da je naročilo potrjeno, tako kupec kot ponudnik ne moreta več spreminjati cene in drugih pogojev.

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Ponudnik ima možnost odstopa od pogodbe s stranko le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitno napako se opredeli bistvene lastnosti predmeta in vse zmote, ki se po običajih v prometu ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih ponudnik v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni.

Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

IZVENSODNO REŠEVANJE POTROŠNIŠKIH SPOROV

V primeru težav se kupec lahko z nami poveže telefonsko na številko 01/423-30-91 oz. še bolje po elektronski pošti sanda.pravijaz@gmail.com. Podjetje sprejema pritožbe le v pisni obliki in sicer na e-naslov sanda.pravijaz@gmail.com, postopek obravnave pritožbe pa je zaupen. Podjetje bo na vsako pritožbo odgovorilo nemudoma oziroma najkasneje v treh delovnih dneh.

Sicer pa si po svojih najboljših močeh prizadevamo, da spore in pritožbe rešujemo hitro, sporazumno, v zadovoljstvo obeh sprtih strani.

Skladno z zakonskimi normativi Merkat d.o.o. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Merkat d. o. o. ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom tukaj.

https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=SL

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.